امید و آگاهی در شماره این هفته خود نوشت:
انسان در اسلام در برابر بسیاری از رویدادها مسئول است، انسان کمالش در این است که سئولیت هایش را به خوبی انجام دهد و این در دین آمده است، در نهج البلاغه امده است در برابر حیوانات و انسانها مسئولید، بالطبع در برابر تعیین یک مدیر در جامعه اسلامی مسئولیم و باید قضیه را مهم و بزرگ دانست، اگر کسی احساس مسئولیت نکند یا اسلام را نشناخته است و یا اینکه معصیت انجام داده است.
بر مبنای روایت گوسفندی دارید که چوپان دارد اما وقتی که چوپان بهتری پیدا کردید اولی را رها کنید و دومی را برگزینید، بدین ترتیب انتخاب مدیر یک جامعه اسلامی به راتب حساسیت بیشتری دارد، مسئولیت انتخاب اصلح و بهترین است.
ایشان ادامه داد: گاهی تبلیغات و حوادث اجتماعی باعث آن می شود، مسئولیت اصلی فراموش شود، از شاخص ها می توان به ایمان و تقوا اشاره کرد، مدیر یک جامعه آن هم اسلامی مومن و متقی باید باشد، تقوای مدیریتی داشته باشد، بعضی در امور معمولی تقوا دارند، اما وقتی دستشان به قدرت رسید ضعف نشان میدهند.
امام معصوم می فرمایند: مردم باید رهبر و امامی را انتخاب کنند که مقابل گناه عفیف باشد، بدان معنا که بر سر کار آمد از مدار خارج نشود، انسان در برابر قدرت خیلی آسیب پذیر است. در اسلام آمده است کسی که تشنه قدرت است و هوس دارد صلاحیت به دست گرفتن مدیریت جامعه را ندارد
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد:یکی از مسلمانان به خدمت پیامبر اکرم (ص) رسید و درخواست مقامی کرد و ایشان گفت: بخدا سوگند ما مدیریت جامعه را به دست کسی نمی دهیم که حریص آن است و خواهان است.
ایشان ادامه داد: فرد منتخب باید به کار آمدی اسلام باور داشته باشد، باید اهل دانش مدیریتی باشد، در جهان پیچیده کنونی و بر مبنای روایات حسن مدیریت یک فرد بسیار مهم است. با وجود توطئه بسیار دشمنان نیازمند مدیریت بالا بخصوص در مسائل اقتصادی هستیم.
ایشان با اشاره به دیگر شاخص ها بیان کردند: فردی که خود در معرض انتخاب مردم قرار می دهد نباید تنگ نظر باشد، اهل مشاوره باشد، خرد جمعی داشته باشد و در واقع دارای شرح صدر بالای باشد، رئیس قوه ی اجرایی کشور باید تعامل درست با دیگر قوا داشته باشد و در هماهنگی کامل با ولی فقیه باشد، اگر چنین نباشد علاوه بر وجوه شرعی این مسئله اصطکاک بوجود امده موجب وقفه در کارها می شود، فرد منتخب باید از چاپلوسان و مداحان دوری کند و نظر افراد خبر را بگیرد و به کار گیرد.
آیت الله محمد علی مدرسی در ادامه با اشاره به لزوم خدمت به مردم بیان داشتند: امیرالمومنین در نامه خود به مالک اشتر می فرمایند: قلبت مالامال از محبت به مردم باشد، اگر فرد منتخب چنین باشد خیلی از مشکلات حل می شود، اینکه مشکلات بوجود آمده است نشان از خودخواهی ها و خود را اصل دانستن ها است.
ایشان با توجه به دهه عدالت و پیشرفت بیان کردند: رئیس جمهور باید به دنبال عدالت باشد، این مطلب از شاخص های نظام است، آن فردی که عدالت خواه نباشد از نظر اسلام مردود است و آن را باید خود شروع کند و اهل تجملات و مطامع دنیایی نباشد.
ایشان فرمودند: شجاعت در دنیایی که استعمارگران جولان می دهند خیلی وقت ها نقشه هایشان را با ترساندن به پیش می برند که نیازمند فرد شجاع و نترس هستیم،رئیس قوه ی مجریه علاوه بر نترس بودن باید اهل تحلیل و تدبیر نیز باشد.
مردم به خوبی این صفات را دوست دارند اما کشف اصلح در میان مدعیان مرحله بعدی است. یکی از گزینه های سخت، شناخت درست است که باید از اهل انصاف که شناخت صحیحی دارند پرس و جو و تحقیق کرد، تا اصلح را بشناسیم و بدست آوریم و به حجت شرعی دست پیدا کنیم.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 25,نوامبر,2024